четвъртък, 7 декември 2017 г.

Причини за духовните въздействия и обсебването

За причините, за които свидетелства Спиритистката доктрина имах лично възможността да се убедя не един и два пъти в регресия.

Възможно е човек да се страхува дори от думата обсебване, но по-голяма превенция и защита от правилното познание и разбиране на нещата няма. Само когато разбираме нещо в дълбочина, когато сме наясно с възможните причини за възникването му, то ние бихме могли да се постараем да не допускаме подобни условия провокиращи негативни духовни влияния и обсебване.


Много важен материал за всички, които развиват медиумните си способности, защото те са една от най-уязвимите групи, независимо признават ли своята сензитивност или я потискат.

Нека сега разгледаме четири причини за обсебване, чрез които ще видим и вибрационния афинитет и фактора на моралните недостатъци в тези различни случаи.

МОРАЛНИ НЕДОСТАТЪЦИ

Тази причина е директен резултат от закона за морален афинитет, според който ние привличаме компанията на други, и инкарнирани и дезинкарнирани, чиито идеи и склонности са подобни на нашите собствени. Например един човек, който мисли и действа поради слабости като гордост, завист, алчност, омраза и т.н., както и такъв, който участва в нездравословно поведение като злоупотребата с алкохол, наркотици, дори храна, безразборна и/или насилствена сексуална активност, умишлено малтретиране на други хора и т.н., ще привлекат, според природния закон, духовни спътници с подобен характер, на които им доставя удоволствие да гледат деянията на такъв индивид, и които дори се "хранят" от енергията, която такъв човек излъчва. Освен това, когато развитието на такива нисши чувства и поведение стане навик, тогава човека стабилно задържа една и съща вибрационна честота като на своите объркани нисши духовни спътници, които по този начин са способни да се вплетат в една силна психична и енергийна връзка с него.

ЦЯЛАТА СТАТИЯ

Няма коментари:

Публикуване на коментар